Försäljning, installation och tjänster kring brasvärme och kaminer

Utöver goda råd, tips och inspiration erbjuder vi en rad tjänster kopplade till brasvärme och vedeldade spisar.

Vi kan till exempel räkna på en installation av din nya kamin och ombesörja arbetet från ax till limpa inklusive montering, ventilation, bygge av skorsten och brandskyddskontroller. Vi bygger även frimurade lösningar efter dina visioner – helt unikt för din lägenhet eller hus.

Kamin, Keddy K600T

Dela upp betalningen

I samarbete med Santander Consumer Bank erbjuder vi möjligheten att delbetala både kamin och installation.

Santander Consumer Bank är ledande inom säljfinansiering i Sverige och Norge. Hos Santander får du en affärspartner som har lång erfarenhet av finansiering från många branscher och länder.

Brasa i en kamin

Rådgivning

Går du i tankarna på att utrusta lägenheten, huset eller kontoret med en eldstad är du på rätt ställe.

Vi genomför hundratals installationer varje år och vet vad som gäller avseende säkerhet, effektivitet och ventilation. Har du svårt att komma till oss kan du boka en tid för ett kostnadsfritt hembesök, där en av våra specialister ser över dina förutsättningar och kan ge ett kostnadsförslag på plats. Klicka här för att anmäla dig.

Du är också välkommen till någon av våra butiker i Stockholm med stora showroom av kaminer och brasvärme. Hitta till oss.

Installation

För säker montering enligt byggnormer, säkerhetsföreskrifter och varaktig effektivitet, låt oss vara en del av din installation.

Många av de kaminer och eldstäder vi säljer kan installeras av en normalt händig person, medan andra kräver omdragning av skorstenar och ventilation. Med våra 30 års erfarenhet och egna installatörer kan du få din spis installerad och redo att användas på nolltid. Vill du se hur det går till? Klicka här för att titta på en video.

Boka ett hembesök, så går vi igenom dina förutsättningar och kan ge dig ett prisförslag direkt.

Renovering av skorsten

En naturlig del av vårt arbete är att inspektera skorstenar inför installationer.

Skorstenar som inte använts på länge kan vara i behov av tätning och viss restaurering som inte alltid syns på utsidan. Vår långa erfarenhet har gjort dessa arbeten till rena rutinuppdrag, och vi tätar snabbt och effektivt utan att minska på flödet eller effekten.

Vi utför dessa tjänster som fristående verksamhetsområde utöver själva installationerna.

SERO - Skorstensentreprenörernas Riksorganisation

Sero

Sero är Skorstensentreprenörernas Riksorganisation och när det kommer till skorstensarbeten anlitar vi endast personal som blivit certifierade av organisationen.

Taksäkerhetskommitténs logotyp

Taksäkerhetskommittén

Taksäkerhetskommittén, TSK, arbetar fram standarder för säkra arbeten på tak. Det är en gemensam satsning mellan branschpartners och organisationer. Vi arbetar efter framtagna regler och rekommendationer.

Svenska Brasvärmeföreningens logotyp

Svenska Brasvärmeföreningen

Vi är medlem i Svenska Brasvärmeföreningen, som arbetar med kommunikation gentemot myndigheter, forskningsprojekt, bevakar kommande lagkrav och informerar om brasvärmens egenskaper.

  • Svenska Brasvärmeföreningens logotyp
  • Taksäkerhetskommitténs logotyp
  • SERO - Skorstensentreprenörernas Riksorganisation
  • SERO - Skorstensentreprenörernas Riksorganisation
  • Taksäkerhetskommitténs logotyp