Rykande skorsten

Skorstenar och skorstensservice

En naturlig del av vårt arbete är att inspektera skorstenar inför installationer. Vid behov hjälper vi dig gärna att installera en ny eller restaurera din skorsten.

En skorsten som inte håller tätt kan innebära en brandrisk, samt risk för att ohälsosamma gaser och rök kan sprida sig i huset.

Skorstensrenovering över hela Stockholm

Elda Stockholm är en förening av fyra butiker i Stockholmsområdet. Tillsammans är vi Stockholms största aktör inom kaminer och brasvärme. En naturlig förlängning av vår verksamhet är skorstenar. Vi restaurerar, reparerar, river och installerar nya med marknadens bästa lösningar.

En skorsten tar mycket stryk, i synnerhet om den inte används regelbundet, vilket kan vara vanligt när vi ska installera en kamin i ett hus där det inte eldats på många år. Regelbundna kontroller av skorstenen rekommenderas varmt, du bör årligen se över den och leta efter sprickor och skador. En gammal skorsten kanske inte klarar av att leva upp till moderna krav om energi och föroreningar, så kontrollera alltid skorstenen innan installation av kamin och eldstad.

Kaminkollen – även för din skorsten

Utöver försäljning av kaminer är en stor del av vårt jobb att installera dem. Då blir en naturlig förlängning av detta åtagande att se över befintliga installationer av skorstenar. Skulle du behöva åtgärda skorstenen på något sätt så kan vi hjälpa till med murning, restaurering och tätning.

Kontakta oss så kan vi göra ett kostnadsfritt hembesök och då kontrollera skorstenen. Som ett helhetsåtagande kan vi till exempel räkna på en installation av din nya kamin och ombesörja arbetet från ax till limpa inklusive montering, ventilation, bygge av skorsten och brandskyddskontroller. Vi bygger även frimurade lösningar efter dina visioner – helt unikt för din lägenhet eller hus.

Vid behov samarbetar vi med duktiga sotare, murare och byggare som delar vår syn på punktlighet och kvalitet.

  • Schiedel logotyp
  • Premodul logotyp
  • NVI Skorstenssystem logotyp
  • Air Move logotyp
  • CWL logotyp

Skorstenar som inte använts på länge kan vara i behov av tätning och viss restaurering som inte alltid syns på utsidan.

Vår långa erfarenhet har gjort dessa arbeten till rena rutinuppdrag, och vi tätar snabbt och effektivt utan att minska på flödet eller effekten.

Vilken metod som används för just din skorsten beror på dina unika förutsättningar. Vi använder väl beprövade lösningar från etablerade leverantörer.

SERO
– Riksförbundet

Sero är Skorstensentreprenörernas Riksorganisation och när det kommer till skorstensarbeten anlitar vi endast personal som blivit certifierade av organisationen.

Taksäkerhets-
kommittén

Taksäkerhetskommittén, TSK, arbetar fram standarder för säkra arbeten på tak. Det är en gemensam satsning mellan branschpartners och organisationer. Vi arbetar efter framtagna regler och rekommendationer.

Svenska Brasvärmeföreningen

Vi är medlem i Svenska Brasvärmeföreningen, som arbetar med kommunikation gentemot myndigheter, forskningsprojekt, bevakar kommande lagkrav och informerar om brasvärmens egenskaper.