En kamin för varje användningsområde

Oavsett hur din situation ser ut har vi något för dig. Från skorstensfria gasolbrasor till bioetanol och effektiva kassetter. Vi hjälper dig också mura en helt egen lösning.

Här kan du läsa om de olika kamintyper som finns och vad som gör dem speciella. Klicka på bilderna för att se vårt sortiment av kaminer från respektive kategori.

Bioetanolkamin med flamma

Bioetanol – eld utan rök

Det senaste tillskottet inom brasvärme är det skorstensfria alternativet som eldas med bioetanol. Har fördelen att kunna placeras överallt, även på kontor och lägenheter utan skorsten.

Braskamin, grå

Braskaminer

Braskaminen är dekorativ, lätt att sköta och ger snabbt behaglig värme. Dagens braskaminer är utrustade med värmeväxlare och har ofta en fläkt som hjälper till att sprida och fördela värmen.

Täljstenskamin, grå

Täljstenskaminer

Täljstenskaminen förenar braskaminens snabba värmeåtergivning med kakelugnens förmåga att lagra värme under lång tid. Lättare modeller kan som regel installeras på ett vanligt träbjälklag.

Kassett till kamin

Kassetter

En öppen spis är väldigt mysig men förbrukar oftast lika mycket värme som den genererar. Med en insats kan du radikalt förbättra situationen och få ett mångdubblat värmeutbyte. Finns i dimensioner för de flesta öppna spisar.

Murspis, vit

Murspisar

Dagens murspisar är ofta så lätta att de kan placeras på vanligt träbjälklag och levereras i prefabricerade byggsatser som du kan montera själv. Ger den öppna spisens eldkänsla och mysfaktor och ett effektivt värmeutbyte.

Modell av frimurad spis

Frimurad öppen spis

Låt fantasin sätta gränserna och placera din kamin på effektfullt sätt. Snyggt, effektivt och flexibelt. Vi hjälper dig med allt från att räkna på ventilation till murning.

Gjutjärnskamin med klassiskt design

Gjutjärnskaminer

Gjutjärnet ger en rad både praktiska och värmetekniska fördelar genom ett robust, tåligt och lättskött material med mycket god värmelagringsförmåga. Enkel att placera och montera med rökgasanslutning både uppåt och nedåt.

Vedspis, svart

Vedspisar

Den vedeldade gjutjärnsspisen är en gammal trotjänare som var populär redan för 150 år sen. Vedspisen skänker en genuin känsla till ditt hem oavsett om du väljer en traditionell eller ny design.

Kakelugn, vit

Kakelugnar

En verklig klassiker, som med sin förbättrade förbränning och högre verkningsgrad utvecklats till en av våra allra effektivaste värmekällor. Kan tillgodose en stor del av bostadens värmebehov året om.

Gasolkamin, grå

Gasolbrasor

Gaskaminer och eldstäder med gasol som drivmedel avger varken lukt eller sot. Dessutom kan de styras via fjärrkontroll, appar eller kopplas in i KNX-system. De har dessutom fördelen att kunna placeras i princip var som helst, då skorstenen inte behöver löpa via taknock.

Bastuaggregat med täljsten

Bastu

Allt för din bastu – från vedeldade och elektriska aggregat till byggsatser och instruktioner. Vi hjälper dig gärna med installation och byggnation.

Terrassvärmare och grillar

Outdoors

Värmande utemöbler, vedeldade ugnar och grillar som förhöjer stämningen i trädgården och uteplatsen. Allt från gasolgrillar till vedeldade pizzaugnar och bioetanoldrivna terassvärmare.

Bild på en grill

Grillar

Vi säljer grillar och tillbehör för grillfester i trädgården. Bland annat hittar du varumärken som Napoleon och Woodfood.

Kamintillbehör, fläkt

Tillbehör

Tillbehör för våra grillar, kaminer och eldstäder – från fläktar till grillverktyg och vedkorgar.

Skorstenar

En naturlig förlängning av vår verksamhet är skorstenar. Vi restaurerar, reparerar, river och installerar nya med marknadens bästa lösningar.