Installation av din nya kamin

Eldabutikerna har som första och enda organisation i branschen en yrkescertifiering för att säkerställa att installationen utförs korrekt och enligt regelverket. Certifieringen är framtagen av branschens ledande aktörer och är under statlig kontroll.

Kompetensen bland våra installatörer är något vi är stolta över. Denna kompetensen har tagit många år att bygga upp och är en viktig förutsättning för att lära hantverket vidare. Nu har vi tagit nästa steg och säkrar kvaliteten genom att ett certifikat som visar att vi uppfyller de krav som du som kund förväntar dig.

Vi är Certifierade Eldstadsinstallatörer

Du ska kunna sova gott och veta att installationen är rätt utförd enligt de regler och riktlinjer som finns.

Därför går alla våra installatörer utbildningen som bland annat innehåller:

  • Förbränningslära
  • Skorstensfysik
  • Värmeöverföringslära
  • Belastning av bjälklag
  • Olika typer av ventilationssystem
  • Taksäkerhet
  • Lagkrav gällande installation eller väsentlig ändring av eldstäder och skorstenar.
  • Krav på eldstäder i Boverkets byggregler
  • Krav på rökkanaler i Boverkets byggregler

Samtliga installatörer i Elda Stockholm har genomgått och fått certifieringen. Välkommen att boka installation!

Arbetare på tak
Två män diskuterar
1

Välj en kamin

Vi säljer marknadens mest moderna kaminer från de största leverantörerna. Vi kan specialbeställa och måttanpassa alla lösningar.

2

Få en offert

När du valt en kamin så kan vi räkna på installationskostnaden. Den beror på dina unika förutsättningar och du får en offert med fast pris på hela paketet.

3

Boka installationen

Din kamin installeras av certifierade eldstadsinstallatörer som står för kunskap och kvalitet i hela resan. Vi utför även närliggande tjänster såsom skorstensrenovering.

4

Njut av brasan!

Med fyra butiker i Stockholmsområdet kan vi serva dig snabbt och effektivt. Välj den butik som ligger närmast – vi delar gärna med oss av kunskap.

Ikon, kontakt

Klicka här för att boka ett möte

Vi kan ta ett snabbt videomöte för att komma igång. Vi gör även hembesök.
Svenska brasvärmeföreningen

Svenska Brasvärmeföreningen

Vi är medlem i Svenska Brasvärmeföreningen, som arbetar med kommunikation gentemot myndigheter, forskningsprojekt, bevakar kommande lagkrav och informerar om brasvärmens egenskaper.

Sero

Sero är Skorstensentreprenörernas Riksorganisation och när det kommer till skorstensarbeten anlitar vi endast personal som blivit certifierade av organisationen.

Taksäkerhetskommiten del av logo

Taksäkerhetskommittén

Taksäkerhetskommittén, TSK, arbetar fram standarder för säkra arbeten på tak. Det är en gemensam satsning mellan branschpartners och organisationer. Vi arbetar efter framtagna regler och rekommendationer.

Certifierade installatörer

Alla montörer är certifierade eldstadsinstallatörer och vi utför även närliggande tjänster såsom skorstensrenovering. Vi kan kaminer och skorstenar.

Kaminförsäljning

Hur går monteringen till?

Följ med teamet på en installation av kamin i en villa i Stockholm.

Vi lät en kamera följa med ett monteringteam för några år sedan. Vill du se hur det går till? Läs mer om hur det går till att installera kamin och se videon.