Skorstensfläkt, Exodraft

Skorstensfläktar från Exodraft

På Exodraft föddes den unika idén om att konstruera en skorstensfläkt för montering uppe på skorstenen för att åstadkomma optimal ventilering för eldstäder, spisar och pannor.

Det var redan 1957. Numera består sortimentet av ett stort antal produkter och nytänkande lösningar inom fläkt och ventilation. Rökgasfläkten är lätt att montera på toppen av skorstenen och kan öppnas för rengöring och underhåll. 

Exodraft rökgasfläktar i Stockholm

Vi är återförsäljare åt Exodraft och kan ta hem alla produkter i sortimentet.
Alla lösningar uppfyller nationella och internationella normer samt håller allra högsta standard för säkerhet och bruk. På hemsidan visar vi endast ett fåtal produkter, kontakta oss gärna så berättar vi mer om fördelarna med en skorstensfläkt. Vi kan även hjälpa dig med installation av både eldstad och fläktsystem.
Exodrafts fläktar tål konstanta temperaturer på upp till 250 °C och du kan använda dem för ventilation varma sommardagar utan att tända en brasa.

Vad är en rökgasfläkt?

En rökgasfläkt är en elektrisk fläkt för höga temperaturer. Den monteras på skorstenen och ser till att din eldstad eller braskamin får tillräckligt med luft för att brinna rent utan några problem. Det finns även möjligheter att dölja fläkten beroende på skorstenens utformning.

Rökgasfläkten skapar ett undertryck i skorstenen, vilket eliminerar dessa problem när du tänder fast bränsle:

  • Sot och röklukt i rummet
  • Allergiska reaktioner mot rök
  • Sotiga ugnsluckor

En skorstensfläkt hjälper till med bland annat:

  • Lättare att tända eld
  • Lätt att styra värmen
  • Mindre sot på glasrutorna
  • Ökar effekten av eldstaden så du kan använda 15% mindre ved
  • Reducerar partiklar

Även för ventilation

En elektrisk skorstensfläkt från Exodraft är en gjord för höga temperaturer. Därför kan du använda din fläkt för ventilation utan att tända en eld. Det är en bra idé att göra detta när du rengör aska ur eldstaden eller ventilera ut varm rumsluft under varma sommardagar.

Hur installerar man fläkten?

Om du köper din rökgasfläkt från oss på Elda Stockholm kan vi hjälpa till med installationen. Du kan också hitta en extern installatör själv. Observera dock att rökgasfläkten och styrenheten måste installeras korrekt för att villkoren för garantin och villkoren för återvändande skall uppfyllas. Alla styrenheter, med undantag av EW41, måste enligt lag monteras av en behörig elektriker.

Rökgasfläkten skapar ett undertryck i skorstenen, vilket eliminerar massor av problem när du tänder en brasa. Se mer i filmen ovan,.

Brasa i en kamin

Fråga oss om fläktar
– Vi brinner för det

Vi kan det mesta om kaminer och eldstäder och skorstensfläktar är inget undantag. Hör av dig till oss så kan vi berätta mer om hur du gör din braskamin ännu mer effektiv.

Skorstensfläkt Exodraft RSHT

Skorstensfläkt

Vi säljer alla produkter i Exodrafts sortiment. Hör av dig till oss så hjälper vi dig välja rätt.

Exodraft Spjällmotor DM

Kontrollenhet

En kontrollenhet placeras på bekvämt ställe så att du kan styra fläktens effekt. Det finns ett antal att välja bland, vi hjälper dig gärna.

Exodraft Styrenhet EFC16

Tillbehör

Vi har fläktar, kontrollenheter och tillbehör och hjälper dig med allt från val av system till installation.