Dela upp betalningen

När du handlar hos oss har du möjlighet att betala det du handlar i din egen takt, räntefritt. Du väljer själv det alternativ som passar dig bäst: vänta med betalningen, betala en låg månadsavgift eller dela upp din betalning under den räntefria perioden.

Att investera i en eldstad kan vara en stor utgift, men Elda Stockholm erbjuder lösningar för att göra betalningen mer hanterbar. Vi samarbetar med Wasa Kredit för att erbjuda räntefri delbetalning upp till 100 000 kronor över 24 månader. Observera att aviavgift och uppläggningsavgift tillkommer.

För att underlätta ytterligare får du också ett kreditkort via Länsförsäkringar Bank. Med detta kort får du upp till 58 dagars räntefri kredit på nya köp och möjlighet till längre räntefria alternativ, både när du handlar hos Elda Stockholm och i andra anslutna butiker.

Använd ROT-avdraget på installationen

Arbetskostnaden för installation av eldstad eller renovering av skorsten ger rätt till skattereduktion genom ROT-avdrag.

ROT-avdraget, eller skattereduktion för renovering, ombyggnad och tillbyggnad, är en skatteförmån i Sverige som gör det billigare att anlita hantverkare för arbeten i hemmet. Här är de viktigaste punkterna att förstå om ROT-avdraget baserat på informationen du har gett:

Förutsättningar för ROT-avdrag:

  • Arbetet måste utföras i en bostad som du äger och där du bor permanent eller använder som fritidsboende.
  • ROT-avdraget gäller endast arbetskostnaden, inte materialkostnaden.
  • Maxbeloppet för ROT-avdraget höjs 1 juli 2024 till 75 000 kronor per person och år (gäller dock endast under perioden fram till 31 december, därefter blir taket 50 000 kr).
  • Din möjlighet att nyttja ROT-avdraget beror på hur mycket skatt du har betalat in under året och eventuella andra avdrag du har gjort, till exempel för grön teknik.

Genom att använda ROT-avdraget kan du alltså sänka kostnaderna för arbetsinsatser i ditt hem, vilket kan göra det mer ekonomiskt att genomföra renoveringar och förbättringar.

Hör av dig till oss om du undrar över något kring ROT-avdraget.

Ansök i butiken

Du kan göra din ansökan i någon av våra butiker när du bestämt dig för vad du vill köpa. Du får svar direkt efter sedvanlig kreditprövning.

Gjutjärnskaminer

Gjutjärnskaminer har en särskilt utmärkande förmåga, och det är snabb uppvärmning. Dessutom är de riktigt bra på att både sprida och lagra värmen.

Varmt välkommen att boka ett kostnadsfritt möte via video, telefon eller hembesök. Du är alltid välkommen direkt till våra butiker.
Läs mer
Gjutjärnskamin Jotul F200
Gasolbrasor

Med en gasolbrasa får du värme, mys och design på det bekvämaste sättet.

Du slipper släpa på ved, sota ned händerna vid tändning av brasan och kan styra intensitet via din telefon.
Läs mer
Gasolbrasa Dru Maestro Eco Wave
Kakelugn

Den tidlösa designen av en kakelugn är det många som faller för.

För en känsla av tidlös och klassisk elegans kan man välja en traditionell kakelugn. Moderna kakelugnar är effektivare än sina föregångare och ett bra val ur många aspekter. Vill man bevara en känsla av tidstypiska detaljer i en renovering finns det moderna alterantiv som passar bra.
Läs mer
Kakelugn från Gabriel
Besök din butik

Det finns många saker att tänka på när man köper kamin.

I denna digitala tidsålder utför vi många av våra sysslor digitalt. Ibland kan det dock kännas tryggt att prata med någon som kan. Därför är du varmt välkommen till någon av våra fyra butiker i Stockholm.
Läs mer