Kaminkollen
– Få hjälp av en expert

Det är inte lätt att få tiden att räcka till. Nu erbjuder vi dig att träffa en av våra experter på det sätt som passar dig bäst – hembesök, bokat möte i våra butiker eller via telefon/videomöte.
Att köpa ny kamin är inte en helt lätt uppgift. Design, effekt, värme och placering påverkar vilken kamin som passar bäst och med alla modeller som finns kan det vara svårt att välja. Nu kan du ta hjälp av vår expertis i lugn och ro. Boka ett möte så kan vi prata om placering, effekt, drift, säkerhetsaspekter och olika alternativ för din eldstad – helt efter dina förutsättningar och önskemål. Du kan dessutom få ett prisförslag direkt.

Välj hur du vill ses

Hembesök för alla frågor relaterat till kaminer

Hembesök

En expert kommer hem till dig och ser över förutsättningarna i just din bostad.

Telefon- eller videomöte om kaminer

Möte i butik

Boka en tid och få dedikerad hjälp och demonstration inne i butiken.

Du är välkommen att prata kaminer i någon av våra butiker

Videomöte

Dedikerad tid i ett telefon- eller videosamtal. Vi svarar på alla dina frågor.

Boka tid med en expert

Skriv gärna vilken typ av fastighet det rör sig om – villa, radhus, bostadsrätt etc.

I samband med att du ansöker om ett hembesök godkänner du att vi hanterar dina uppgifter i enlighet med vår integritetspolicy.

Innan du bokar ett möte är det bra att läsa igenom våra tips för att få bästa möjliga prisbild. Bra att tänka på.

Diskussion kring ekonomi

Bra att tänka på

För att vi ska kunna ge dig en så korrekt prisbild som möjligt är det bra om du tänker på följande.

Allt går att lösa, det omöjliga tar bara lite längre tid. Med det sagt så får de en mer korrekt prisbild ju bättre information vi har att gå på. Vi vill gärna veta till exempel hur långt de´t är från golv till taknock, hur många våningar bostaden består av och hur kaminen är tänkt att vara placerad.

Det underlättar mycket om du tar fram följande info och gärna skriver den i meddelandefältet när du bokar hembesök.

Vilken typ av bostad har du?

Är det en villa, fritidshus, radhus eller lägenhet? Hur många plan har du och på vilket plan tänkte du installera kaminen?

Hur stor boyta har du?

Våra kaminer är alla moderna och effektiva, men vissa lämpar sig bättre för mindre ytor och andra för större. Om du bara vill ha en eldstad för mysig effekt spelar detta mindre roll men då kanske stora glaspartier är något som är önskvärd när det kommer till kaminen. Vi föreslår gärna lämpliga kaminer för dig.

Hur gammal är bostaden?

Bor du i en fastighet som är äldre än 5 år har du möjlighet till ROT-avdrag för den del av arbetskostnaden vid installation. Läs mer om ROT-avdrag.

Hur ska eldstaden anslutas?

Har du redan en skorsten eller ska vi installera en sådan? Finns det befintlig murstock? Förutsättningar kan variera på många sätt, ibland är ett hembesök nödvändig för att fastställa hur vi löser anslutningen på bästa sätt.

Vilken typ av kamin är du ute efter?

Det finns mängder av modeller, här är vi ute efter att veta om det ska frimuras, byggas in på något sätt eller installeras en spiskassett i en befintlig öppen spis. Kanske är det gasolbrasa du är ute efter? Om du har valt en modell så skriv gärna ned den.

Hur långt är det till taket?

Vi vill gärna ha måtten från golvet där kaminen ska stå till innertak samt yttertak. Ungefärliga siffror går bra, vi kontrollmäter givetvis innan vi sätter igång.

Hur vill du ha mötet?

Vi kan ta det via video, telefon, i butik eller hemma hos dig.

Boka möte!

Ovanstående är önskemål men inga krav, saknar du info om något av ovan så hjälper vi dig vidare. Vi reserverar oss för skrivfel och eventuella ändringar.