Kamin, Keddy K600

Kaminer från Keddy

Med en lång tradition och en stor portion kärlek till gjutjärn utformar Keddy högkvalitativa kaminer som kräver yrkesskicklighet in i minsta detalj.

Designen är klassisk och tekniken är innovativ för att få ut mesta möjliga värme ur varje vedträ. En kamin från Keddy passar dig som ställer höga krav på både funktionalitet och design.

Hos oss hittar du vackra, slitstarka och pålitliga eldstäder från Keddy. Nedan hittar du vårt utbud av Keddy gjutjärnskaminer.

Keddy i Stockholm

Vi på Eldabutiken har ett speciellt förhållande till Keddys braskaminer.

Att kunna erbjuda svensktillverkade produkter av hög kvalitet till våra kunder gör vår vardag lite bättre. Passa på att komma in till vår butik för att uppleva känslan av en Keddy-kamin på riktigt. Hos oss kan du se Keddys kaminer på plats i våra showroom.

Den svenska gjutjärnstraditionen

På Keddys fabrik i Borås tar man inga genvägar. Även om det finns enklare sätt att tillverka kaminer på väljer Keddy att utveckla, designa och bygga traditionsenliga eldstäder i gjutjärn, vilket gör dem tåliga och slitstarka. Svensk gjutjärnskonst har en historia som sträcker sig mer än 500 år tillbaka. Keddy har tagit tillvara på arvet och har de senaste 40 åren tillverkat kaminer med fokus på hantverk och samtidigt behållit kärleken till gjutjärn.

Slitstarka kaminer i gjutjärn

Keddys kaminer är slitstarka och tåliga, men också väldigt vackra! Gjutjärnet ger braskaminen en genuin känsla vilket gör den till en naturlig plats att samlas kring. Med material av hög kvalitet skapar Keddy pålitliga värmekällor som är anpassade efter extrema temperaturväxlingar med snabb uppvärmning och lång avsvalningstid. Gjutjärnet gör att kaminen håller formen – år efter år.

Kärlek till form & design

Med en känsla för form och en kärlek till gjutjärn skapar Keddy braskaminer av hög kvalitet. I vår butik kan du se flera exempel på en lyckad kombination av traditionell gjutjärnskonst, modern design och innovativ teknik. Eldstäderna är vackert utformade – varje detalj är genomtänkt och varje linje är noga avvägd. Det mörka och svala gjutjärnet ger en känsla av kvalitet och exklusivitet – vilket gör eldstaden till hemmets naturliga samlingpunkt.

Keddys kassetter

Det är ingen slump att Keddys kassetter är bland de populäraste på marknaden. Kassetterna kan få alla typer av öppna spisar att gå från en snygg ”designmöbel” till en praktisk värmekälla – med en verkningsgrad på ca 83 procent tillhör de marknadens mest effektiva. Keddy erbjuder flera olika spiskassetter i sitt sortiment, varav de senaste modellerna har självstängande lucka.

Braskamin Keddy K900

Keddy K900 är en effektiv och modern kamin som gärna tar uppmärksamhet i vilket rum som helst.

Kamin, Keddy K600T

Keddy K600T Hög, en kamin med inslag av täljsten som håller värmen länge.